Tuesday, May 21, 2013

Qysh Me i Ndalu Aplikacionet Virale që Shpërndajnë Linqe në Facebook?


Kohëve të fundit në Facebook janë përhapur në mënyrë virale disa linqe shumë bezdisëse që po bëjnë gjiron e tyre nëpër News Feed-in e secilit prej nesh. Edhe pse në shumicën e rasteve linqet kanë tituj absurd të tipit “Një nxënës vret veten dhe më pas shokët e tij (VIDEO)” , ato vazhdojnë të klikohen dhe të përhapen.Nëse e keni lejuar aplikacionin t’i qaset profilit tuaj, atëherë linqet do të vazhdojnë të postohen në Timeline-in tuaj deri sa nuk e largoni aplikacionin nga profili juaj.
Për ta larguar aplikacionin klikoni te Settings->Privacy Settings:qysh-1
Në anën e majtë zgjedhni opcionin Apps, aty do t’i shihni të gjitha aplikacionet që i keni lejuar të ju qasen të dhënave të profilit tuaj. Gjeni aplikacionin që i shfaq linqet dhe klikoni Edit.
*Aplikacionin 9GAG është marr vetëm si shembull për ilustrimqysh-2
Dritarja e radhës tregon kur e keni përdorur aplikacionin për herë të fundit, kush mund t’i sheh postimet e bëra, në cilat informata ka qasje aplikacioni, kur mund t’i qaset këtyre informatave, etj.qysh-3
Për ta fshirë aplikacionin, klikoni Remove app dhe vendosni tikun te Dellete all…
qysh-4
Nëse dëshironi ta mbani aplikacionin, atëherë te Visibility of app mund të zgjedhni opcionin Only Me në mënyrë që  postimet që i bën aplikacioni t’i shihni vetë ju dhe mos t’i bezdisni shokët me postime të tilla.qysh-5

Qysh me lidh Kravaten ?


Qysh me lidh krevatën besojmë që shumica nga ju e dini, por për ata që nuk e dijnë kjo është shumë e thjeshtë që ta bëni vetëm duke e shikuar mënyren më poshtë.Vetëm zgjidheni mënyren tuaj që ju duket më e lehtë dhe provoni të lidhni disa herë deri ta perfeksiononi.

A ka ndikim ngjyra ne vlera ushqyese ?


Sipas studimeve të fundit, ngjyra nuk ka ndikim në vlerat ushqyese. Ngrënia e ushqimit të bardhë mund të jetë aq e rëndësishme sa ngrënia e zarzavateve.


Hulumtuesit thonë se patatet dhe perime të tjera që përbëjnë kategorinë e ushqimeve të bardha, shpesh neglizhohen nga pikëpamja ushqyese, por se ato janë po aq të shëndetshme sa më shumë perime shumëngjyrëshe.

Ekipi, nga Universiteti i Purdue në Indiana, SHBA, thonë se perimet e bardha janë një “burim i ushqyesve të harruar ‘, por se ata në fakt paraqesin një’ central elektrik ushqyes’.
Perime e bardha, duke përfshirë lulelakër, qepë, kërpudha kontribuojnë sasi të rëndësishme të lëndëve ushqyese esenciale dhe fibër, pretendojnë studiuesit.
Profesor Connie Weaver tha: “Është e rekomanduar që shumëllojshmëri të frutave dhe perimeve që konsumohen çdo ditë duhet të përfshijnë perimet e gjelbra dhe portokalli, por asnjë rekomandim i tillë nuk ekziston për perime të bardhë, edhe pse ata janë të pasura në fibra, kalium dhe magnez”.
Perimet e bardha janë të pasura me fibra dhe kanë një grup mbrojtës të mikroelementeve që të ndihmojë të shmangur kancerin. Ato përmbajnë niseshte rezistente e cila është shumë e mirë për sistemin tuaj të tretjes pasi kur ajo arrin zorrët, ka një efekt mbrojtës të madh kundër kancerit dhe kolesterolit të lartë.
Patatet janë gjithashtu një burim i vërtetë i mirë i vitaminës B dhe elementët gjurmë – ata janë gjithashtu të ulët në yndyrë dhe ju japin energji në mënyrë që ata janë shumë të dobishme. 

Qysh Me Fsheh Mbiemrin ne Facebook


Sic keni mundur ta vereni te gjithe, Facebook nuk e lejon qe te shfaqni vetem emrin, pasi qe duhet te vendosni patjeter edhe mbiemrin ne profil. Megjithate ekziston nje menyre qe ju mundeson te beni nje gje te tille.

Si ta fshehni mbiemrin ne facebook

1. Gjeni nje Proxy te Indonezise2. Varesisht prej browserit vendoseni proxyn ne browserin tuaj. (Firefox: Options – Advanced – Network – Settings – Connection Settings – And choose manual proxy configuration.)
3. Vendoseni proxyn ne browser
4. Hapeni llogarine tuaj te facebook
5. Ndryshoni gjuhen nga ajo qe e keni momentalisht ne Bahasa Indonesia
6. Pastaj vetem largojeni mbiemrin dhe lereni vetem emrin
7. Tashme e keni facebookun vetem me emer, pa mbiemer


Qysh me ra ne pesh

Nëse dëshira juaj është të humbni peshë atëherë nuk jeni të vetëm. Megjithëse ekzistojnë mënyra të ndryshme për të hequr kilogram, humbja e shpejtë e peshës mund di të jetë e rrezikshme. Dietat e reklamuara, hapat dietal, apo edhe mos ngrënia për kohë të gjatë shkaktojnë komplikime të ndryshme shëndetësore. Sidoqoftë, nëse jeni të shëndoshë dhe poashtu të vendosur për të hequr peshë më shpejtë, ja disa teknika dhe këshilla se qysh me i mbërri qellimet e juaja afat-shkurtëra.

DIETAT AFAT-SHKURTËRA

Qëllimi kryesor i shumicës së dietave është që të promovohen humbjet e shpejta të kilogramëve. Këto dieta janë zgjidhje afat-shkurtëra; nëse praktikoni këto dieta disa ditë me rradhë, ju mund t’i shkaktoni trupit dëme serioze. Gjithmonë duhet konsultuar mjekun para se të filloni çfarëdo lloj programi per humbje të peshës. Ja disa dieta të popullarizuara me udhëzime të thjeshta që rezultojnë në humbje të peshës për kohë të shkurtë.
1. Dieta me ujë. Kjo dietë përfshinë pirjen e ujit të ftohtë në sasi deri në 2 litra në intervale të rregullta.
qysh me - dieta e ujit
  • Pije një gotë ujë para çdo ngrënie ushqimi në mënyrë që të largoni apetitin duke ju bërë të ndiheni të mbushur.
  • Mos i shtoni ëmbëlsues apo shije të tjera ujit.
  • Mos i zëvendësoni ushqimet me ujë.
  • Merrni multivitamin ditor në mënyrë që të kompenzoni vlerat ushqyese që humbin gjatë urinimit më të shpeshtë pasi që jeni duke pirë më shumë ujë.